Varmepumper og kuldeteknikk (NOVAP)

Foto: Norsk Varmepumpeforening

Om Norsk Varmepumpeforening: Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) er en uavhengig interesseorganisasjon som arbeider for økt anvendelse av varmepumper i det norske energisystemet. NOVAP har 50 medlemmer og 420 NOVAP godkjente forhandlere. I Teknologisenteret har NOVAP flere praktiske kurs, i tillegg til dette arrangeres seminarer og andre arrangementer jevnlig.

 

Varmepumper for vannbåren varme: Kurset gir deltakerne en helhetsforståelse av hvordan varmepumper fungerer sammen med et varmesystem, og hvordan ulike driftsforhold påvirker effektiviteten. Midt i blinken for de som jobber med utskifting av fossil oljefyr.

Kommende datoer:

https://www.novap.no/varmepumper-for-vannbaren-varme

 

Luft-til-luft-varmepumpekurs: Kurset gir deltakerne grunnleggende kunnskaper om funksjon og virkemåte for moderne luft-til-luft-varmepumper. Det er et merkenøytralt og praktisk rettet kurs over tre dager med teori, installasjon, feilsøking, og service på varmepumper.

Kommende datoer:

https://www.novap.no/varmepumpekurs

 

F-gass kurs: Kun f-gass sertifiserte installatører som har lov til å installere luft-til-luft-varmepumper. F-gass forordningen stiller krav til de som gjør det kuldetekniske arbeidet på kulde- og varmepumpeanlegg. Kurset gir en dypere forståelse av kuldeteknikk ved hjelp av praktiske og teoretiske øvelser. Til nå har NOVAP sertifisert over 1000 personer gjennom sine kurs – som avsluttes med en offentlig eksamen.

Kommende datoer: https://www.novap.no/f-gass-kurs